2015 - Bicskey Lukács Színpad megnyitó ,és emlékműsor a névadó tiszteletére .

Bicskey Zsófi színpad avató beszéde
Mélyen meghatott, és ugyanakkor határtalan büszkeséggel töltött el,amikor hírül kaptam, hogy Édesapám nevét fogja viselni ez a színpad.
Ezzel a meghatottsággal és büszkeséggel átitatva teltek napjaim, abban a hitben, hogy ott lehetek a megnyitón és személyesen élhetem át ezt a nagyszerű pillanatot...sajnos a számításaimat keresztül vonta az, hogy a kisfiam, Olivér, akit nagyapja, az én drága édesapám, Bicskey Lukács rajongásig szeretett,2... napja magas lázzal fekszik itthon és mellette kell, hogy legyek.
Ezerszer végigfuttattam magamban a gondolatot, hogy mégis elmennék, de azt hiszem, ha Apa még itt lehetne közöttünk, azt mondaná, hogy a lázas fiam mellett a helyem...nem, nem hiszem, hanem tudom...
Ő ilyen volt, a szeretet, a felelősség és a gondoskodás vezérelte az életét. Ezért tudott ennyi nagyszerű dolgot létrehozni élete során, mert mindig, mindenek előtt a jó szándéka volt az, ami döntéseit irányította.
Hatalmas erő mozgatta életét, az ADNI AKARÁS! Úgy vélem, hogy ezen a "játszó téren" keresztül, ami mostantól fogva az Ő nevét viseli, minden majdan megszülető pillanattal, varázslattal tovább élhet ez az adni akarás.
Kívánok sok létrejött csodát minden ide tévedő nézőnek, színésznek, rendezőnek és rengeteg örömöt azoknak, akik a munkájukat ide hozzák, itt végzik el, vagy csupán valami oknál fogva itt töltenek el pár órát, pár percet életükből.
Legyen ez a színpad a boldogság színpada, mert akkor majd elégedetten figyelheti onnan fentről, hogy tovább alkotott...
Köszönöm Bicskey Zsófia Anna
2015 aug.18.

2015 - Bicskey Lukács Színpad megnyitó ,és emlékműsor a névadó tiszteletére .